Vad är egentligen coworking och varför har det växt så mycket under de senaste åren?
Det var i början på 2005 det började växa i San Francisco av Brad Neuberg. Han öppnade ett coworking-space för han var trött på traditionella kontor med tråkig atmosfär. Han ville skapa en gemenskap via evenamang, luncher och att man inte ska jobba ensam.
Idag beräknas det jobba 1,7 miljoner runt om i världen i coworking-spaces, men det förväntas bli ännu fler.

Men vad innebär egentligen begreppet coworking? Det är helt enkelt mindre företag och entreprenörer som sitter på delade ytor, där det ingår WiFi, kaffe och reception om du har betalat en månadskostnad. Ambitionen med coworking-space är att du ska utveckla ditt företag och få det att växa ännu mer. En annan stor anledning är också att du bara behöver koncentrera dig på ditt jobb, då platsen är klar när du kommer dit.

Fördelen med ett sådant upplägg är att det är lättare att knyta kontakter med andra företag.
Under de senaste 10 åren så har coworking blivit både en trend och det har bildat många nya och stora företag tack vare det.
Harvard Business Review har gjort en studie på att de som jobbar i ett coworking-space tycker att jobbet blir mer meningsfullt och känner att de får en mer gemenskap i deras arbetsdagar, samt att de känner sig mer fokuserade på sitt arbete.

Coworking-space har gjort en stor utveckling på bara några få år och kommer troligtvis att fortsätta så. Då det finns olika coworking-spaces för olika typer av företag, så finns det något för alla företag, stora som små.
Den största operatören inom coworking i världen är företaget WeWork och de är idag värderade till 20 miljarder dollar och växer fort runtom i världen.
Med denna gigantiska spridning är detta förmodligen inte det sista vi kommer att få höra av coworking-space.

admin

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply